Orskov Foods

Da de to virksomheder Ørbæk Mostfabrik og Ørskov Frugt fusionerede og blev til Orskov Foods, tog Ørbæk en samarbejdspartner med. Det var LS Intertank, som nu har fragtet kølede bær for den fusionerede virksomhed de sidste to år. Orskov Foods opkøber, bearbejder og videresælger frugt, bær og juice til detailhandelen og industrien.

Orskov Foods’ produktion er underlagt naturens luner, hvilket kan give meget varierende høstmængder. Det er derfor vigtigt for firmaet, at deres samarbejdspartner indenfor transportbranchen er meget fleksibel. Produktionsansvarlig Per Møller fortæller om samarbejdet med LS Intertank:

”De produkter, vi får fragtet af LS Intertank, er friske, forkølede, danske bær. De sendes til fabrikker i Tyskland, hvor de bliver brugt i saftproduktionen. Vi benytter LS Intertank i en meget koncentreret periode fra sidst i juli til hen i august. Det giver ca. tre uger med meget stor aktivitet. Men vi ved aldrig, hvor godt høståret bliver, og dermed heller ikke, hvor meget vi skal have fragtet. I en god sæson kan det være op til 5-6 tanke om dagen. Vi ved, at det sætter pres på transportfirmaet, fordi antallet af tanke, vi har brug for, kan ændre sig fra dag til dag.”

Per Møller uddyber: ”LS Intertank kan med kort varsel stille med ekstra tanke, hvis vi har brug for det. Er vores aftagere i Tyskland ikke parate til at modtage vores varer, kan vi også have vores bær stående i deres tanke, indtil de kan sendes af sted. Det gør det i sidste ende lettere for os at få aftaler på plads med vores kunder. Det er en sådan fleksibilitet og driftssikkerhed som, jeg synes, kendetegner LS Intertank. De er gode samarbejdspartnere, fordi de holder hvad de lover, og man kan stole på dem. Det er utrolig vigtigt i vores branche.”